GÜMÜŞ TAKI BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

gümüş takı

Biz kadınlar için takı ve aksesuarların güzelliği kadar uzun ömürlü olması da son derece önemli. Özellikle gümüş aksesuarlarımızın zamanla parlaklığını kaybetmesi ve kararması oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ne kadar sevsek de kullanamadığımız gümüş aksesuarlarımızı ilk günkü görünümüne kavuşturmak ve ömrünü uzatmaksa tamamen bizim elimizde.

Gümüş Neden Kararır?
Baştan söyleyelim, gümüşün kararmasını tamamen engellemek imkânsız ama kararmayı geciktirmek mümkün. Gümüşün kararmasının pek çok sebebi var; hassas bir yapıya sahip olması havayla temasıyla bile tepkimeye girmesine neden olur. Bunun yanı sıra gümüşün suyla temas etmesi veya ter gibi vücut salgıları, kimyasal bazlı parfüm ve deodorant kullanmak da gümüş takılarımızın eski parlaklığını kaybetmesine sebep olur.

Gümüş Takılarınıza Bunları yapmayın!
Gümüş takılarla duş almak ya da denize girmek kesinlikle yapılmaması gerekenler listesinde. Ayrıca parfüm ve deodorantlarımızı takılarımız üzerimizdeyken değil takılarımızı takmadan önce kullanmalıyız. Parfüm ve deodorantlarımızın üzerimizde kurumasını bekledikten sonra aksesuarlarımızı takmamız gümüş takılarımızın kullanım ömrünü uzatacaktır.

Gümüş Nasıl Parlatılır?
İnternetten okuduğunuz diş macunu, çamaşır suyu, sabunlu su kullanmak gibi tavsiyelerin hepsini çöpe atıyoruz. Bunlar takılarınızın ömrünü uzatmaktan çok onlara zarar verecektir. Kullanılacak en etkili yöntemse gümüş takılarınızı ağzı sıkıca kapatılan saf alkolün içinde 1 saat bekletmek. Alkol kullanmak istemiyorsanız limonlu suyun içine bir miktar karbonat atarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Uygun fiyata satın alabileceğiniz gümüş temizleme setlerini de tercih etmek yararınıza olacaktır.

Gümüş Takılar Nasıl Saklanır?
Gümüşleri saklarken asla açık havada ve banyo gibi nemli ortamlarda bırakmayın. Gümüş takıları mümkünse vernikli ahşap bir saklama kabı içinde muhafaza etmelisiniz ya da bez bir kese içinde saklayarak gümüş takılarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Ayrıca diğer takılarınızla aynı saklama kabı içinde bulundurmak çizilmelere sebep olacaktır.

Son olarak unutmayın ki gümüş ürünlerinizin sadece dış yüzeyi kararır. Kararmış olması değerinin kaybolduğu manasına asla gelmez. Kararan gümüş aksesuarları bir kenarda unutmak ve onlara küsmek yerine parlatarak ilk günkü heyecanla kullanmaya devam edebilirsiniz.
 

Taksesuar.com'da yer alan tüm takı ve aksesuar çeşitlerini görmek ve hemen sipariş vermek için TIKLAYIN!

 

Etiketler: https://www.taksesuar.com/
Mart 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR