KOLYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

kolye

Hediye alınacak kişini tarzı, zevki hakkında bilgi sahibi olmanız sizlere hediye kolye de dahil olmak üzere takı alırken epey yardımcı olacaktır.
Daha çok tarihi geçmişe dönük izler taşıyan bir tarza sahip kişiler veya modern sıra dışı çizgileri benimseyen kişilere kolye alırken sahip oldukları özelliklerini de dikkate almanız sizlere her açıdan kolaylık sağlayacaktır.

 

Doğru gerdanlık ya da kolye kadının giydiği her kıyafete bir stil, tarz katar. Modaya uygun bir hediye olmasının dışında, kadına bir gerdanlık ya da kolye hediye etmek size klasik ama bir romantik jest fırsatı sunar.


Genellikle, bir gerdanlık değerli metal veya taşlardan biz zincir veya uzun bir takı olarak tanımlanmaktadır. Kolye şeklinde olanları da mevcuttur ve genellikle bir zincirin ucunda sallanan tek bir mücevher, inci ya da parçacık olarak görülür.

 

Metal Zincirli Kolyeler
Her tarz kıyafetin üzerine yakışan zincirler. Bir gerdanlık içerisinden geçen güzel bir zincir takacak olan kişiye parlak bir dokunuş katar. Kadının gardırobuna görsel bir çekicilik unsuru katmak için böyle bir kolye veya gerdanlık vermeyi düşünebilirsiniz.

 

Gerdanlıklar
Gerdanlıklar kolyelere nazaran daha ağır zincirler, bağlar ya da örgüler de dahil olmak üzere birçok stil ve sınıfa ayrılırlar. Bazı gerdanlıklar da sabit pırlanta ya da değerli taşlar bulunurken, bazılarında da boydan boya uzanan taşlar yer almaktadır. Kolyelerde ise; bir zincirde asılı duran mücevher veya taş takılar bulunmaktadır.

 

İnci Kolyeler
Ardı sıra dilmiş incilerden oluşan inci bir kolye hanımların takı dolabındaki en temel bir unsurdur. 
Klasik ve zarif bir görünüm elde etmek için bir elbise ile beraber takılabilir.

 

Tektaş Kolyeler
Tek taşa sahip olan bir kolyenin sade tasarımı bütün ilginin pırlanta, inci veya değerli taşa odaklanmasına sağlamaktadır. Bu takılar hemen hemen her kıyafet ile birlikte takılabilir. 

 

Doğru Uzunluğu Seçin
İster kendinize ister hediye olarak almak istediğiniz bir gerdanlık ya da kolyeyi seçerken, mutlaka kullanacak olan kişinin boynu üzerinde nerede duracağının dikkate alınması gerekir. 

 

16 inç (40cm) Gerdanlık uzunluğu:  Köprücük kemiğinin hemen üzerindedir. Kadının yaka çizgisini vurgular. 
18 inç (45cm) Prenses uzunluğu: Yaka çizgisinin hemen üzerine asılır.
24 inç (461cm) Opera uzunluğu: Bluz veya elbise üstüne doğru uzanır. Dramatik bir uzunluk elde edilir.

 

Hediye olarak Gerdanlık ve Kolyeler
Birçok kadın kolye takmaya öncelikle inciler ile başlar.  Bu nedenle inci, genç bir kadın için çok güzel ve özel bir hediye olacaktır. 

 

Doğum günü ya da ilk evlilik yıldönümü gibi özel bir gününüz söz konusu olduğunda, hediye olarak inci veya pırlantalı bir tek taş kolyeyi düşünülebilirsiniz.


Taksesuar.com
'un tüm kolye çeşitlerini görmek ve hemen sipariş vermek için TIKLAYIN!




 
Etiketler: https://www.taksesuar.com/kadin-kolye
Mart 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR