SÖZ, NİŞAN VE NİKAH YÜZÜĞÜ

nikah yüzüğü

Kültürümüzde geniş bir yer tutan söz, nişan, nikah törenlerinde kullanılacak yüzüklerle ilgili tüm merak ettiklerini bu blog yazımızda sizin için derledik, iyi okumalar...

Söz Yüzüğü Nedir?
Geleneklerimizde evlenmeden önce iki taraf arasında söz yapılır. Kız isteme töreni erkek tarafının kız tarafına ailece gitmesi ile gerçekleşir. Bu törende söz yüzüğü resmi olarak takılır. "Söz yüzüğü çiftlerin birbirleri ile evleneceklerine söz verdikleri yüzüktür.” Aslında nişan yüzüğü ile aynı anlama gelir fakat bazı çiftler bu iki yüzüğü birbirinden ayırır. Bunun nedenini açıklayacak olursak; Henüz aileler devreye girmeden çift kendi aralarında bir yüzük takıyorlarsa o zaman nişan yüzüğü ile söz yüzüğü birbirinden ayrı anlama gelebilir. Onun dışında bu evlenmeden önce takılan alyanstır.

Söz Yüzüğü Ne Zaman Takılır?
Kız isteme töreninde söz yüzüğü resmi olarak takılır. Bu yüzükleri çiftler sağ ellerinin yüzük parmağına takar. Eğer ayrıca bir nişan töreni organize edilecekse aynı yüzüklerle bu işlem bir de davetlilerin huzurunda nişanda gerçekleşir. Nişan gerçekleşmeyecekse söz yüzüğü evde ya da isteme töreni nerede gerçekleşiyorsa orada takılır.

Nişan Yüzüğü Nedir?
Yukarıda da anlatıldığı gibi söz yüzüğü ile aynı anlama gelir. Sadece takıldığı tören farklıdır. Nişan töreninde takıldığı için adı nişan yüzüğü adını alır. Söz yüzüğünden farklı olarak bu törende erkek tarafı gelinlerine beştaş, tamtur gibi yüzükler de takabilir. Bu bir gelenek ya da kural değildir tamamen isteğe göre takılır.

Gümüş Alyans Evlilik Yüzüğü Nedir?
Evlilik Yüzüğü alyans ile aynı anlama gelir. Hatta nişan ya da söz yüzüğü ile de aynı yüzüktür. Sadece takıldığı el farklıdır. Çiftler bu yüzükleri sol ellerinin yüzük parmağına takarlar.

Evlilik Yüzüğü Ne Zaman Takılır?
Medeni durumunun göstergesi evlilik yüzüğü alyansını resmi nikah gününden itibaren sol elinin yüzük parmağına geçirmelisin.

Alyanslar genellikle birbirinin aynı olmasına rağmen son yıllarda kadın yüzüklerinde taşlı tasarımları da görmekteyiz. İster taşlı ister taşsız modeller‘den seçiminizi yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin bütçenize, tarzınıza, beğeninize kalmıştır.

Sevgilileri de unutmadık tabiki..
Bunların dışında sevgililer de kendi aralarında sevgili yüzükleri takabilmektedirler. Bunlar da üzerinde simge bulunan, daha anlam yüklü yüzüklerdir. Örnek olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kral tacı yüzükler başta olmak üzere birleşen kalp yüzükleri veya sonsuzluk simgeli alyans modelleri bu şekilde kullanılabilmektedir.

Tavsiye olarak da eğer istanbul sevdalısı iseniz ve, çift olarak yüzük takmak istiyosunuz, İstanbul Silüeti Alyans Çiftini önerebiliriz.
 


Taksesuar.com'da yer alan tüm aksesuar çeşitlerini görmek ve hemen sipariş vermek için TIKLAYIN!
 

Etiketler: https://www.taksesuar.com/kadin-yuzuk
Nisan 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR