DOĞRU AKSESUAR SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

aksesuar seçimi

Gündelik hayatınızda kullanmakta olduğunuz takılar ile özel bir gece ya da benzeri davette takacağınız takılar aynı sınıfta değillerdir. Eğer gün içerisinde sürekli takı kullanmayı tercih eden bir kişiliğiniz var ise; bu takıları özel davetlerde ve benzeri mekânlarda kullanmamanız en iyi seçim olacaktır. Gündelik yaşantınızda seçeceğiniz takı modelleri sade ve daha minimal küçük yapılara sahip bir şekilde seçilmesi doğru bir karar olurken, özel davetlerde kullanacağınız takıların ise; daha büyük ve biraz daha gösterişli olması isabetli bir karar olacaktır.

Sonsuz bir takı kombin döngüsü hayatımızda yer almaktadır. Dilerseniz küpe ve kolyeyi kombin haline getirebilirsiniz ya da şık bir kolye ile güzel bir bileklik modeli üzerine kombin yaratabilirsiniz. Kolye takmaktan hoşlanmıyorsanız, bunun yerine zarif bir küpe tercihi ile bilekliğinize kombin desteği sağlayabilirsiniz.

İnkâr edilemeyecek bir gerçek var ki, kıyafetlerimizin tamamlayıcısı aksesuarlar ve takılardır. Kadınların kullanmaktan bir türlü vazgeçemediği, aksine büyük bir zevk aldığı bu aksesuarların seçimi bazı zamanlarda zor bir durum oluşturabiliyor. Özellikle de aksesuarların kullanılacağı günün ayrı bir önemi varsa.

Görünümünüzü ve kıyafetinizi tamamlayan aksesuarların seçimi dikkat edilmesi gereken basit ama önemli bir konudur. Ve tabii ki en az kıyafet seçimi kadar büyük bir önem arz ediyor. Hâl böyle olunca seçilecek olan aksesuarlar, kıyafetiniz ile de abartılı ve uyumsuz durmamalı, üzerinizdeki tüm parçalar bir denge ve ahenk yansıtmalıdır.

Her kıyafet bir renge ve tona sahiptir. Günlük veya abiye kıyafetlerin üzerine hangi takıların, aksesuarların kullanılacağı konusu kadınlar için eğlenceli olduğu kadar arada bir ürkütücü gelebilir. Fakat, aksesuar ve takı seçimi zor gibi görünse de birkaç püf nokta ve ufak detaylar ile rahatlıkla üstesinden gelinebilmektedir.

Kadınların en çok kullandığı vazgeçilmez takılar arasında; kolye, yüzük, bileklik ve broş yer almaktadır. 
İşte bu noktada TAKSESUAR ekibi olarak sizlere; https://www.taksesuar.com/  adresimizde yer alan geniş ürün portföyümüz ve yazımızın devamında kıyafetlerinizin önemli bir parçası olan aksesuarlarınızın seçimine dair bilgilere yer veriyoruz.

1) Doğru Aksesuar Seçimi Nasıl Olur?

Kıyafetlerin en büyük kurtarıcısı hatta tamamlayıcısı olan aksesuarlar doğru kıyafetlerle kullanıldığı takdirde çok ilgi çekici ve göz alıcı olmaktadır. Yapılabilecek yanlış aksesuar seçimi, giymiş olduğunuz kıyafeti de sönük bir kombine dönüştürebilir.

İlk önce; seçilen aksesuarların boyutunun önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; seçtiğiniz aksesuarı hangi kıyafetle ve nasıl bir ortamda kombinleyeceğinizdir. Mesela; çalışan bir bayansanız ofis ortamında çok dikkat çekmekten ziyade, zarifliğinizi ön plana çıkaracak daha sade ve şık takıları tercih etmelisiniz.

Gündelik, normal yaşantınızda da seçeceğiniz takıları kaba ve çok büyük modeller şeklinde tercih etmeyin. Çünkü bu sizin fazla abartılı göstererek, negatif bir görüntü elde etmenize sebep olacak. Ayrıca aksesuarların çok sayıda ve büyük boyutta kullanılması da doğru bir seçim olmaz. Böyle bir durumda da abartılı ve kaba bir görüntüye bürünmüş olacaksınız. Bu nedenle takıların renk uyumuna ve boyutlarına özen göstermek gerekir.

2) Aksesuarlarınızı Kıyafetlerinizin Rengi İle Bütünleştirin
Seçtiğiniz takıları ve aksesuarları kıyafetinizin rengi ile harmanlamanız en önemli aşamalardan biridir. Yanlış renklerde takı seçmek kombininizin göze kötü görünmesine neden olur. Bu yüzden de seçtiğiniz aksesuarları mümkün olduğu kadar aynı tonlarda ve tarzlarda uyarlamaya ve kullanmaya dikkat edin.

Örnek vererek açıklayacak olursak; renk, elbisenizin en önemli özelliklerinden biridir ve elbisenize benzer tonda renklendirilmiş aksesuarlar, seçtiğiniz takdirde, kıyafetinizle uyumlu bir denge yakalamış olursunuz. Özetle; açık pembe bir elbise giyiyorsanız, yine pembe tonları, gül renkli aksesuarlar seçerek kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.

3) Desenli Elbiselere Göre Aksesuar ve Takı Seçimi Nasıl Olmalı?
Desenli bir kıyafet tercihi yaptığınız zaman üzerine karışık, desenli, fazla hareketli takıları seçerseniz, kıyafetiniz de hareketli olduğu için çok boğucu ve göz yoran bir görüntü oluşturursunuz. Mesela; kıyafetinizin üzerinde çiçeklerden oluşan bir desen varsa, tekrar çiçekli, gösterişli bir küpe takmanızın pek bir anlamı olamayacaktır. Aksine; daha minik, daha zarif bir aksesuar modeli isabetli bir karar olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta; kıyafet ve aksesuarlar arasında hangisinin bir adım daha öne çıkarılacağına karar vermenizdir.

Eğer kıyafet seçiminiz parlak ve güçlü bir tarzda ve renkteyse; daha sade aksesuarlar kullanmanız yerinde bir karar olacaktır. Tam tersine, çok sade kıyafetlerinizde de canlı takılarla kombininizi hareketlendirebilirsiniz.

4) Spor Kıyafetlere Aksesuar Olur mu?

Her kadının tarzı, zevki birbirinden ayrı bir şekilde kendini göstermektedir. Kimi klasik giyinmekten hoşlanırken, kimi de spor kıyafetler giymeyi daha çok sever. Fakat toplumda takı dendiği zaman daha çok şık parçaları tercih etmemiz gerekiyormuş gibi bir algı oluşmuş durumda.

Meydana gelen bu algı aslında çok yanlıştır. Çünkü spor kıyafetlere her türlü takı çeşitleri uyum sağlayarak, spor bir şıklık elde etmeye yarar. Değişik kombinler yapabileceğiniz değişik stillerdeki takıları spor kıyafetlerinizin üzerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok klasik, ağır ya da set, takım tarzı parçalardan uzak durduğunuz sürece spor şıklık her zaman sizlerle olacaktır.

5) Dekolte Kıyafetlerde Aksesuar Seçimine Dikkat!
Her kıyafette olduğu gibi dekolte, abiye kıyafetler giyeceğiniz zaman da seçeceğiniz aksesuarlar şekil değiştirecektir. Kadınlar göğüs dekoltesi giydikleri zaman genellikle uzun sallantılı kolye ile açıklığı orantılamayı tercih ederler. Fakat; özellikle boyunuz uzun ise, gerdan bölgenizi tamamen kaplayacak kolyeler ile de oldukça zarif görünebilirsiniz.

Sadece tek renk bir dekolte elbise üzerine aksesuar kullanacaksanız, tek renkli zarif kolyelerden yana yapacağınız tercihleriniz de gece şıklığınızı taçlandıracaktır. Elbette bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Eğer kıyafetiniz çok ışıltılı ve gösterişli ise daha zarif daha sade hatta mümkünse tek bölgede kullanabileceğiniz takı ve aksesuarlar tercihleriniz arasında olmalıdır. Aksine çok sade bir elbise giydiğiniz takdirde ise daha gösterişli ve modern parçalara yönelebilirsiniz.

6) Kimler Hangi Tarz Takılardan Uzak Durmalı?
Küçük boynunuz varsa; Büyük halka küpelerden ve omuzlarınıza kadar dökülen büyük, uzun küpelerden kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü bu tarz takılar boynunuzun olduğundan daha da kalın görünmesine yol açar.

Kısa bir boyna sahipseniz; Gerdanlık seçimi yaparken, ince modelleri tercih edin. Hatta kalın boynu olan kadınlar kolye takmak yerine bileklik ya da yüzük tarzı takılara yönelmelidirler.

Büyük göğüslü kadınlar; V yakalı olan bluzlarda göğüslerinizin büyüklüğü daha da çok ortaya çıkacağı için o açıklığı kolye ile kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yalnız kolye seçiminizin de göğüsten aşağıya sarkmamasına özen göstermelisiniz.

Gece davetleri ve özel geceler; Gece davetlerinde abiye kullanırken ahşap takılardan ziyade, altın rengi, gümüş, yakut, zümrüt gibi seçeneklerle farkınızı tarzınız ile birleştirin. Spor saatleri özel davetlerde kullanmayın.

Neon takı kullanacaksanız; Bu renkler buğday tenlerde çok hoş durmaktadır. Ve aksine esmerlerin neon ve flüoresan takılardan uzak durması gerekir.

7) Saç Tipinize Göre Aksesuar Seçimi

Kısa saçlara sahipseniz; gösterişli kolyeler çok çekici ve hoş duracaktır. Özellikle de kısa saçlı bayanlar için iri küpeler havalı bir görünüm ortaya koyar.

Uzun saçlı bayanlar için ise; en doğru takı tercihi uzun ve kendini belli eden gösterişli küpeler olacaktır. 
Koyu renkte olan saçlar da takı seçimini etkileyen bir konudur.

Şöyle ki; saçlar zaten koyu olduğu için koyu renk takı seçildiği zaman sert bir ifade oluşturabilirsiniz. Bu yüzden takılarınızın renkli olmasına dikkat etmelisiniz.

Sizlere yukarda vermiş olduğumuz bilgilere dikkat ettiğiniz sürece kombinlerinizi daha üst seviyelere taşıyabilir ve şıklığınızla tüm dikkatleri üzerinize çekebilir, gerek gündelik yaşantınızda gerekse özel gün ve gecelerde ilgilerin odağı olmanın hazzını yaşayabilirsiniz.



Taksesuar.com'da yer alan tüm aksesuar çeşitlerini görmek ve hemen sipariş vermek için TIKLAYIN!


 

Etiketler: https://www.taksesuar.com/
Mart 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR