AKSESUAR SEÇİMİNDE DOĞRU ÖLÇÜ

aksesuar

Aksesuar seçiminde bizi en çok düşündüren detaylardan birisi seçeceğimiz takının ölçüsüdür. Çünkü takı giydiğimiz kıyafeti tamamlayan çok önemli bir detaydır. Doğru ölçüyü bulamadığımızda takı ve kıyafetin bütünlüğü ortadan kalkmış olur.

Kolyeler


Bu nedenle takı seçimi yaparken mutlaka yaka kesimine göre bir tercih yapmalıyız. Derin göğüs dekoltesi olan bir elbise için ideal uzunluk 60 cm ve civarı iken, straplez kesim bir elbise için 40 cm‘lerde bir seçim daha doğru bir tercih olacaktır. Öncelikle kıyafetimizi belirlediğimize göre artık ölçüm tablosuna bir göz atabiliriz.

Şimdi de ölçülerden biraz bahsedelim.

30 cm lik Ölçü choker (tasma ) şeklindeki kolyelerdir.

40 cm lik kolyelerde daha çok minimal çizgiler tercih edilmelidir. Çok büyük parçalar bu kısalıkta kullanıldığında boyumuzu olduğundan kalın gösterecektir. 40cm lik bir kolyede amacımız kolye ucunu köprücük kemiklerimizin birleştiği noktadaki boşluğa oturtmak ve boyunu ince göstermek, zerafeti sağlamak takıyı ön plana çıkarmaktır.

45 cm lik kolyelerde kolye uçları biraz daha büyüyebilir, günlük tüm kıyafetlerinizle rahatlıkla kullanabileceğiniz boylardan biridir.

50 cm lik kolyerde kolye uçları ile birlikte zincirler de biraz kalınlaşabilir. 40-45-50 cm lerdeki uzunluklar, en çok tercih edilen uzunluklardır.

Yukarıdaki şemamızda yer almasa da 55 cm lik uzunluk da kombin çalışmalarımda kullanmayı tercih ettiğim bir uzunluk.

60 cm lik kolyeler uzunluk olarak göğüs çizgisinde yer alır, özellikle gömleklerle ya da dekolte kıyafetlerle tercih edilebilir bir uzunluk.

75 cm lik kolyeler ise özellikle rahat kesim bluzler , tuniklerle, kazaklarınızın üzerine rahatlıkla takabileceğiniz bir uzunluktur.

Kolye dışında diğer aksesuarlarda da seçimlerinizi rahatlıkla yapabilmeniz için diğer ölçüleri de aşağıda paylaşacağım sizinle.


Bileklikler

Bilekliklerde önemli olan kendi bilek ölçünüzü tam olarak almalı ve buna göre doğru ölçüyü bulmaya çalışmanızdır. Burada esas olan tam bilek ölçünüzdür. Ürünleri eğer deneyerek almıyorsanız, bu ayrıntıya dikkat etmeniz gerekir.

Bilek ölçünüz

14 cm'den küçük ise (XS),
14cm ile 15cm arasında ise ( S ),
15cm ile 16cm arasında ise ( M ),
16cm ile 17cm arasında ise ( L ),
17cm'den büyük ise (XL)

CİLT ALT TONUNA GÖRE TAKI SEÇİMİ

Aslında çok fazla bilinmemesine rağmen herkesin cilt alt tonu farklı olup takı seçiminde de cilt alt tonuna uygun renkte takılar seçilmesi gerekir.

Cilt alt tonunuzu belirlemek için bilek içlerinizi kontrol edebilirsiniz.  Aydınlık bir alanda bileğinize bakın, eğer damarlarınız maviye yakınsa soğuk, eğer yeşile yakınsa sıcak cilt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer hem mavi hem de yeşil damarları bir arada görüyorsanız ozaman nötr cilt tonuna sahipsiniz demektir.

Eğer sıcak cilt tonuna sahipseniz altın, sarı, pembe, kırmızı gibi sıcak renk tonları size çok yakışacak ve sizi canlı gösterecektir.

Soğuk cilt tonu ise sıcağın tam tersidir. Mavi, yeşil, gümüş gibi soğuk renk tonları size daha fazla yakışır. Yine bu sadece soğuk renkleri kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor fakat taşıdığınız takıların ten renginizi daha iyi yansıtmasını istiyorsanız soğuk renkleri tercih edin.

Eğer nötr ise cilt tonunuz o zaman biraz daha şanslısınız tüm renk tonlarını hiç tereddüt etmeden kullanabilirsiniz.
 


Taksesuar.com'da yer alan tüm aksesuar çeşitlerini görmek ve hemen sipariş vermek için TIKLAYIN!
 

Etiketler: https://www.taksesuar.com/
Mart 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR